Gesamtansicht von ALU Schweißgerät - 333 A - 400 V - 2/4 Takt
Brugt ALU-svejser - 315 A - 400 V - impulsfunktion - digital - 2/4-takt
6.499,00 DKK inkl. moms 8.099,00 DKK

Brugt ALU-svejser - 315 A - 400 V - impulsfunktion - digital - 2/4-takt

Leverandør: Stamos Selection | Varenummer: EX20020066 | Model: S-DIGITAC 333P

Gesamtansicht von ALU Schweißgerät - 333 A - 400 V - 2/4 Takt
Frontalansicht von ALU Schweißgerät - 333 A - 400 V - 2/4 Takt
von hinten von ALU Schweißgerät - 333 A - 400 V - 2/4 Takt
Kabel von ALU Schweißgerät - 333 A - 400 V - 2/4 Takt
Equipment von ALU Schweißgerät - 333 A - 400 V - 2/4 Takt
Afspil video
Klik for at se billederne
Normalpris: 8.099,00 DKK Du sparer: 1.600,00 DKK 6.499,00 DKK Normalpris: 8.099,00 DKK

inkl. moms

Secondhand

Når vi sælger varer som brugte, handler det for det meste om produkter kunderne har returneret eller udstillingseksemplarer. Der kan forekomme mindre brugsspor og ridser. Men alt bliver testet inden det bliver sat til salg igen. Retur- og reklamationsretten gælder som normalt.

Produktegenskaber

 • TIG AC-/DC / MMA
 • 200 A / 230 V
 • Impulsfunktion / 2-/4-takt
 • Digital, programmerbar
 • Hot-start, anti-stick, arc-force

Det er legende let at indstille de forskellige parametre på det overskuelige kontrolpanel. Drejeknappen og knapperne til at vælge mellem de forskellige funktioner kan betjenes selv iført svejsehandsker. Ved hjælp af den brugervenlige menu kan du indstille værdierne for f.eks. impulsfrekvens, gasefterstrømningstid og svejsestrømmen. På LED-displayet har du altid et godt overblik over de valgte parametre.

Se mere Se mindre

Denne ALU-svejser stiller takket være digital teknik 10 jobprogrammer til rådighed som du selv kan fastlægge og gemme. Du behøver derfor ikke indstille alt forfra hver gang, men kan genbruge dine erfaringer fra forskellige metalopgaver. På save-knappen gemmer du dine indstillinger som jobprogram så de er klar til en anden gang.

Se mere Se mindre

Svejseapparatet giver mulighed for AC-DC TIG-svejsning, så man alt efter metal kan arbejde med jævn- eller vekselstrøm. Vekselstrøm er velegnet til forarbejdning af letmetaller som aluminium eller titanium. Jævnstrøm kan bruges til svejsning af mere robuste metaller som stål, rustfrit stål, kobber eller messing.

Se mere Se mindre

Til svejsning af tyndere metalplader, især svejsning i aluminium, er impulsfunktionen særligt brugbar. Til svejsning med impulsstrøm kan der desuden vælges en række parametre som start-, basis- eller slutstrøm, som kan indstilles optimalt til arbejdsmaterialet ved hjælp af drejeknappen. Derudover kan du indstille strømstignings- og sænkningstiden, gasfør- og efterstrømningstiden så det passer til de forskellige metalopgaver.

Se mere Se mindre

Den effektfulde Mofet-inverter omsætter de valgte svejseparametre imponerende præcist og muliggør derfor perfekte sammensvejsninger. Man kan uden problemer skifte mellem de typiske TIG-svejsefunktioner, f.eks. DC- eller AC-modus, og foretage simpel omskiftning mellem 2- eller 4-taktssvejsning. Lysbuen til svejsning aktiveres via den anerkendte højfrekvenstænding (HF).

Se mere Se mindre

Ved TIG-svejsning frembringer svejsebrænderen stort set ingen gnister og flammer. Metoden giver sammensvejsninger af høj kvalitet med få deformeringer. Det er i praksis muligt at svejse i mange positioner: Liggende, over hovedet, lodret og vandret.

Se mere Se mindre

Der er ikke behov for gas til MMA (manuel elektrodesvejsning), som derfor også kan udføres i det fri, selv under kraftige vindforhold. Svejseapparatet genererer en meget stabil strømstyrke, og spændingen holdes sikkert. Der opnås derfor meget fine svejseresultater ved en række forskellige metaller.

Se mere Se mindre

Enkelte funktioner aktiveres automatisk, så du er sikret optimale svejseresultater. Hot-start letter tændingen af lysbuen med en midlertidigt øget spænding. Arc-force øger spændingen, når lysbuen bliver kortere, og anti-stick forhindrer at elektroden brænder ud ved at lukke af for svejsestrømmen, og sikrer dermed at den ikke klæber fast.

Se mere Se mindre

MMA-klemmen griber fat om selv store elektroder med en diameter på op til 5 mm. Med MMA-svejsemetoden svejser maskinen materialer med en tykkelse fra 1,5 til 10 mm som stål, jern, støbejern, nikkel eller kobber. Med svejsemaskinen kan man udføre professionel installation og vedligeholdelse af gelændere, trapper, porte og døre, beholdere eller anlæg af metal.

Se mere Se mindre

Den effektive ventilatorafkøling sørger for en permanent funktionssikkerhed og svejseapparatets langtidsholdbarhed. To bærehåndtag på det solide metalkabinet letter transporten. De medfølgende slanger og kabler har en længde på 3-4 m hvilket giver en god bevægelsesfrihed.

Se mere Se mindre

 • 10 individuelt indstillelige jobprogrammer for gentagne, præcise svejseresultater
 • Brugervenligt kontrolpanel med drejeknap der også kan betjenes iført svejsehandsker
 • ideel til svejsning i aluminium takket være TIG AC og impulsfunktionen
 • anerkendt Mosfet-inverter med 2/4-taktsfunktion og HF-tænding
 • MMA-svejsning med hot-start, anti-stick og arc-force

ALU-svejser - 315 A - 400 V - impulsfunktion - digital - 2/4-takt

Denne ALU-svejser S-DIGITAC 315P fra Stamos Selection er kendetegnet ved sin robuste konstruktion, høje ydeevne og brugervenlige menu. Alle indstillinger styres vha. moderne digitalteknik så du kan få præcise svejseresultater igen og igen. Takket være den anerkendte Mosfet-inverter er det nemt og hurtigt at skifte mellem de forskellige svejsemetoder: TIG DC, TIG AC og MMA så du kan forarbejde de fleste metaller under forskellige forhold med en svejsestrøm på op til 315 A.

Denne ALU-svejser S-DIGITAC 315P fra Stamos Selection er kendetegnet ved sin robuste konstruktion, høje ydeevne og brugervenlige menu. Alle indstillinger styres vha. moderne digitalteknik så du kan få præcise svejseresultater igen og igen. Takket være den anerkendte Mosfet-inverter er det nemt og hurtigt at skifte mellem de forskellige svejsemetoder: TIG DC, TIG AC og MMA så du kan forarbejde de fleste metaller under forskellige forhold med en svejsestrøm på op til 315 A.

Model
S-DiGITAC 315P
Varenummer
10020066
Stand
Ny
Funktioner
TIG AC / DC, impuls, MMA
Nominel indgangsspænding
400 V, 3-faset
Frekvens
50 Hz
Nominel indgangsstrøm
9,7 A (TIG)
indgangsstrøm maks.
13,7 A (TIG)
Nominel indgangseffekt
11,3 kVA (TIG)
Indgangseffekt maks.
12,1 kVA (TIG)
Tomgangsspænding
45 V
Tænding (TIG)
HF - højfrekvens
Svejsestrøm TIG-DC
10 - 315 A
Svejsestrøm TIG-AC
10 - 315 A
Svejsestrøm MMA
10 - 295 A
Arbejdscyklus
60 % (TIG)
Svejsestrøm ved 100% arbejdscyklus
244 A (TIG)
Svejsestrøm ved 60% arbejdscyklus
315 A (TIG)
Energiudnyttelse
85 %
Impulsstrøm
10 - 315 A
Impulsfrekvens DC
0,3 - 20 Hz
Impulsfrekvens AC
20 - 100 Hz
Impulsbredde
10 - 90 %
Clean width
10 - 90 %
Strømstigningstid
0 - 9,9 sek.
Strømsænkningstid (Down Slope)
0 - 9,9 sek.
Strømbalance (AC)
10 - 90 %
Gasefterstrømningstid
0 - 9,9 sek.
Gasførstrømningstid
0 - 2 sek.
Gasmagnetventil
Ja
Elektrodediameter (TIG)
1 - 4 mm
Elektrodediameter (MMA)
1 - 5 mm
Arbejdsmaterialetykkelse
0,5 - 10 mm
Hot-start
Ja
Arc-force
Ja
Anti-stick
Ja
Tilslutning til fodpedal
Ja
2-/4-takts-knap
Ja
AC/DC-knap
Ja
Impulsfunktions-knap
Ja
Længde (elektrodeholder med kabel)
3 m
Længde (jordkabel)
3 m
Længde (TIG-slangepakke)
4 m
Isolationsklasse
F
Kapslingsklasse
IP21
Afkøling (apparat)
Ventilator
Afkøling (brænder)
Gas
Mål (LxBxH)
60,00 x 33,00 x 37,50 cm
Vægt
42,00 kg
Forsendelsesmål (LxBxH)
71,50 x 47,00 x 45,00 cm
Forsendelsesvægt
43,90 kg
Teknisk tegning
Brugsanvisning
Leveringsoversigt
 • ALU-svejser S-DIGITAC 315P
 • TIG-slangepakke, 4 m
 • Jordkabel, 3 m
 • Elektrodeholder, 3 m
 • 3 keramikdyser (5/6/7 mm)
 • 3 spændehylstre (1,6/2,4/3,2 mm)
 • Spændehylsterholder
 • 1 universel wolframelektrode
 • Brænderkappe, lang
 • Brugsanvisning
 
IGBT

En IGBT er en bipolærtransistor med isoleret gate-elektrode. Forkortelsen IGBT står for Insulated Gate Bipolar Transistor. Et sådant halvlederkomponent bruges i stigende grad inden for effektelektronik da det kombinerer fordelene ved to transistortyper: Felteffekttransistoren som er nem at styre, og bipolærtransistoren som har en høj gennemgangsspænding og hurtig omskiftning. En fordel er også en vis modstandsdygtighed i forhold til kortslutninger, da IGBT begrænser strømgennemgangen. IGBT er en videreudvikling af MOSFET-teknologien.

Se mereSe mindre
 
VENTILATORER

Kraftige ventilatorer sørger for at transportere varmen i apparatet ud.

 
BESKYTTELSESGAS

Ved TIG/MIG/MAG-svejsning er det nødvendigt med en beskyttelsesgas. Man anvender inaktiv gas som argon og helium samt aktiv gas (f.eks. kulstofdioxid) og blandinger. En magnetventil regulerer gastilførslen. Ventilen betjenes via en knap på brænderen.

Se mereSe mindre
 
JORDFORBINDELSE

På bagsiden af svejseapparatet befinder sig en skrue med jordforbindelsessymbol. Før brug skal apparatet have jordforbindelse med et kabel der måler mindst 6 mm² i diameter.

Se mereSe mindre
 
JORDKLEMME-TILSLUTNING
 
MMA-SVEJSEKABELTILSLUTNING
 
TIG-BRÆNDERTILSLUTNING
 
FODPEDALTILSLUTNING

Apparatet kan også betjenes ved hjælp af en fodpedal.

 
FORSYNINGSSPÆNDING

Apparatet arbejder med en 3-faset tilslutning (3x 400V +/- 10 %).

 
KØLESYSTEMTILSLUTNINGER

Når der svejses ved mere end 200 A, anbefales det at anvende en køler. Tilslutningen på svejseapparatet og kølerkablet er markeret med farver.

 
BERØRINGSLØS HF-TÆNDING

En berøringsløs højfrekvenstænding i TIG-modus gør at starten på sammensvejsningen ser pænere ud.

 
GASFØRSTRØMNINGSTID

Tid fra der trykkes på brænderknappen, til lysbuen tændes. I dette tidsrum åbnes magnetventilen. Den udstrømmende gas fordriver ilten fra gasledningen hvilket danner en beskyttende atmosfære rundt om lysbuen.

Se mereSe mindre
 
STARTSTRØM

Udgangsstrømsværdien efter tænding af lysbuen. Denne værdi kan man regulere som man ønsker. For at opnå præcision i svejsningen anbefales det at starte blidt med at sænke strømmen og senere øge den.

Se mereSe mindre
 
STRØMSTIGNINGSTID

Tid det tager for udgangsstrømsværdien at stige fra begyndelsesværdien til svejsestrømsværdien.

 
SVEJSESTRØM
 
STRØMSÆNKNINGSTID

Tid det tager at sænke svejsestrømsværdien til slutstrømsværdien.

 
SLUTSTRØM

Udgangsstrømmens værdi umiddelbart inden afslutning af svejsearbejdet. Slutstrømen skal forhindre at der opstår et hul for enden af sammensvejsningen.

 
GASEFTERSTRØMNINGSTID

Det tidsrum efter afslutning af svejsningen hvor beskyttelsesgassen fortsætter med at strømme ud, og derved afkøler brænderen, og i tilfælde af svejsning beskytter sammensvejsningen mod oxidering.

Se mereSe mindre
 
IMPULS

Funktionen reducerer varmeindvirkningen på svejsematerialet. Metoden er velegnet til at svejse tynde metalplader. Ved MIG-svejsning er metoden ideel til alu-svejsning.

 
IMPULSFREKVENS

Hyppighed af impulserne når der svejses i impuls-modus.

 
TASTEGRAD

Forholdet mellem impulsens varighed og periodens varighed.

 
IMPULSSTRØM

Højeste strømværdi i IMPULS-modus.

 
BASISSTRØM

Strøm som lysbuen anvender i impuls-modus.

 
AC-STRØMBALANCE

Procentforskel mellem varigheden af den positive og negative strømretning i en svejsestrømsperiode. Denne funktion gør det muligt at kontrollere sammensvejsningens bredde og dybde.

Se mereSe mindre
 
AC-STRØMBALANCE (CLEAN SCOPE)

Den procentvise forskel på den positive og negative svejsestrømsværdi i en periode.

 
2-TAKT

Svejsearbejdet startes ved at trykke på brænderafbryderen og afsluttes ved at slippe knappen igen.

 
4-TAKT

Ved at trykke på brænderafbryderen åbnes magnetventilen og gas strømmer ud. Efter gasforstrømningen tændes lysbuen med udgangsstrømstyrken. Hvis brænderknappen slippes, stiger strømstyrken fra udgangsstrømstyrken til svejsestrømstyrken. Svejseren stopper hvis man trykker på knappen igen.

Se mereSe mindre
 
HOT-START

Automatisk spændingsforøgelse ved opstart gør det nemmere at tænde lysbuen. Efter tændingen skifter apparatet automatisk tilbage til den forhåndsindstillede spænding.

Se mereSe mindre
 
ARC-FORCE

Strømstyrken øges automatisk når lysbuen bliver kortere.

 
ANTI-STICK

Denne funktion forhindrer at elektroden går ud, ved at afbryde svejsestrømmen når elektroden klæber fast til arbejdsmaterialet.

 
TIG-SVEJSNING

Svejsning med ikke-smeltende elektrode og inaktiv beskyttelsesgas.

 
MANUEL ELEKTRODESVEJSNING

Elektrodesvejsning med beklædt elektrode.

 
AFBRYDER
 
PARAMETER-/FUNKTIONSVALG
 
PARAMETER-/FUNKTIONSREGULERING
 
OMSKIFTER FOR 2-/4-TAKT

Vælg mellem "2T" og "4T".

 
VÆLG MODUS TIG DC/TIG AC

TIG-svejsning kan foretages både som AC-svejsning (vekselstrøm) og DC-svejsning (jævnstrøm).

 
IMPULS-FUNKTION-KNAP

Tænd og sluk impuls-funktionen.

 
OMSKIFTER MELLEM SVEJSEMETODER

Vælg svejsemodus.

 
PROG

Kør program. Svejseapparatet kan gemme programmer i den interne hukommelse. Ved et tryk på PROG-knappen startes programmet.

 
GEM

Gem indtillinger for svejseparametre, f.eks. for et bestemt arbejdsmateriale. Hver gemte indstilling har et nummer.

 
DISPLAY

Viser svejse- hhv. skæreparametre.

Med værktøj fra Stamos kan du nøjagtigt og effektivt skille eller sammensætte et materiale. Det store sortiment tæller professionelle loddestationer, førsteklasses svejseapparater, præcise plasmaskærere samt tilbehør. Se vores produktvideo hvor vi demonstrerer de mest populære modeller, og lad dig imponere af den gode sammenhæng mellem pris, kvalitet, funktionsdygtighed og anvendelsesmuligheder

Hvor kan jeg bestille en svejsehjelm?

expondo har et stort udvalg af svejsehjelme som du finder her: www.expondo.dk/svejsehjelme/

Hvor kan jeg bestille ekstra tilbehør?

Du kan bestille ekstra tilbehør på expondos hjemmeside: www.expondo.dk/reservedele-til-svejser/

Hvorledes kan jeg holde mig informeret om nye tilbud?

For ikke at gå glip af gode tilbud anbefales at tilmelde vores nyhedsbrev.

Vær den første til at skrive en produktanmeldelseGiv en karakter (5 stjerner er det højeste, 1 det laveste)
Klik på linket, som du har modtaget pr. e-mail og bekræft din bedømmelse! Efter en kontrol offentliggøres den.

De med * markerede felter er obligatoriske.

Expondo-ekspert

Stadig ikke sikker?

Vores eksperter står klar til at hjælpe!
 
man.-fre. 10:00-16:00
Vandkøler - 9 liter
4.799,00 DKK
inkl. moms og forsendelse
 • TIG/MMA/plasma
 • SELECTION
 • 180 A/230 V
 • Hot-start
 • LED-display

ikke på lager i øjeblikket

Brugt Kombi-svejser - TIG 180 A - Cut 40 A - MMA

Brugt Kombi-svejser - TIG 180 A - Cut 40 A - MMA

(1)
Normalpris: 3.699,00 DKK 2.999,00 DKK
 • TIG AC-DC / MMA
 • 220 A / 230 V
 • 60 % arbejdscyklus
 • 2/4-takt / impulsfunktion
 • fodpedaltilslutning

på lager, levering ca. 2-5 hverdage

ALU-svejser - TIG AC/DC - 220 A - 230 V - impuls - 2/4-takt

ALU-svejser - TIG AC/DC - 220 A - 230 V - impuls - 2/4-takt

(17)
Normalpris: 4.399,00 DKK 4.099,00 DKK