Trustpilot

Pillepressere

Tilbud
Nyhed
Briketpresser - 300 kg/t - 21 kW
Wiesenfield

Briketpresser - 300 kg/t - 21 kW

Mål (LxBxH)
0 x 0 x 0 cm
33.299,00 kr. 37.999,00 kr.
Tidsbegrænset tilbud
Laveste pris garanteret
Lav lagerstand
GRATIS LEVERING ca. 24.5

Pillepresser fra expondo - producer piller miljøvenligt og med få omkostninger

Dyrefoder, gødning eller ovnpiller - en pillepresser har et væld af anvendelsesmuligheder. Alt efter hvilket materiale du presser, kan du lave foderpiller til husdyr, akvariefisk, kæledyr samt ovnpiller til pejsen eller brændeovnen.

Dem der vil omstille til et træpillefyr, får et billigere alternativ til el-varmeblæsere og oliefyr. Det sænker omkostningerne og er samtidig mere miljøvenligt. Men også kompost- og gødningspiller kan man fremstille så nemt som ingenting.

Man kan presse piller af træspåner, papir, løv eller korn. Du har den fulde kontrol over ingredienserne i pillerne. Med en pillepresse fra expondo kan du producere dine helt egne piller og holde udgifterne i ro på samme tid.

Hvilke typer pillepresser findes der?

De forskellige modeller i vores sortiment adskiller sig mht. effekt og produktionsevne. Alt efter hvilke ingredienser du bruger i pilleblandingen, skal du vælge en passende maskine. Skal man producere piller af træspåner, skal maskinen have en højere effekt end hvis det er til dyrefoder.

Produktionsevnen varierer fra 60 – 400 kg pr. time, alt efter modellen og pilletypen. Hvis du har brug for at producere en større mængde, skal du vælge en model til industrielt brug. Ellers kan du nøjes med en mindre model. En anden forskel er hulskivernes størrelse. Jo større hulskive, jo mere materiale kan man presse på kortere tid.

Også pillernes størrelse spiller en rolle. Piller til privat brug har for det meste en diameter på 6 mm. Til industriel brug mellem 6 og 10 mm.

Hos expondo kan du finde pillepressere med forskellig drivkraft. Du kan vælge en model med 380 V-tilslutning eller en pillepresser til traktor der drives af kraftudtaget.

Hvordan fungerer en pillepresser?

Monter maskinen som beskrevet i brugsanvisningen, tag hensyn til alle sikkerhedsforskrifter og brug sikkerhedstøj. Så er du klar til at gå i gang! Alle pillepressere fungerer på samme måde. Lige så nem som betjeningen er, lige så mange valgmuligheder er der med ingredienserne. Man kan presse restmateriale som træspåner, bark, træflis, halm og løv, men også f.eks. papir og karton.

Til foderpiller kan man anvende ærter, majs, sojabønner, hvede, havre, halm, solsikkekerner m.m. Hvis materialet er for stort, skal det først hakkes i en kompostkværn . Når du beskærer løv-, frugt- eller nåletræer, kan du bruge grenmaterialet til værdifulde kompostpiller.

Hvordan fremstiller man piller?

For at fremstille piller, hælder man ingredienserne i tragten. Under varmepåvirkning og højt tryk fra hulskiven fremstilles pillerne. Resultatet bliver færdige og fast sammenpressede piller der er cylinderformede, og pga. varmepåvirkningen får en længere holdbarhed.

Pillerne er nemme at presse med de ingredienser man ønsker. Derefter er de færdige piller nemme at transportere og oplagre. Sammenlignet med det uforarbejdede råmateriale danner pillerne mindre støv. De færdige foderpiller rutsjer ud gennem hældetuden og lander direkte i en sæk eller anden beholder.

Blandingen af ingredienser til foderpillerne skal have en fugtighed på ca. 15% for at beholde deres form. Hvis pilleblandingen er for tør, bliver det ikke rigtigt sammenpresset. Er pilleblandingen omvendt for våd, bliver pillerne af ligeså dårlig kvalitet. Man kan altid forbedre blandingen undervejs ved at tilsætte vand.

Hvad skal man være opmærksom på ved pillefremstillingen?

  1. Slibning af hulskiven

Før og efter pillefremstillingen skal man slibe hulskiven. Denne særlige proces renser og glatter hulskiven så maskinen kører bedre. Anvend hertil en blanding af mel eller savsmuld, fint sand og olie. Lad blandingen køre 10-20 gange gennem pillepresseren. Denne slibningsproces er af høj vigtighed da materialet der befinder sig på hulskiven, ellers kan afkøle og sætte sig fast .

  1. Pleje og vedligeholdelse

Regelmæssig smøring af lejerne gør at maskinen er mere stabil i driften. Efter at have være i drift i mange timer, skal valsen smøres med lejefedt. Derudover anbefales at skifte olien hver 60. time på vores modeller.

Køb af pillepresser til industrielt brug - hvad skal jeg være opmærksom på?

Sørg altid for at vælge en pillepresser der er nem at betjene. Med en pillepresser kan man nemmere transportere og dosere de anvendte råmaterialer.

Før købet af en pillepresser skal du gøre dig klart hvor meget råmateriale du har til rådighed, og hvor store mængder piller du ønsker at producere. Også typen af piller spiller en rolle. Til piller af træspåner skal du vælge en maskine med højere watt end til foderpiller.

En transportabel pillepresser - hvornår er det nødvendigt?

Pillepressere kan alt efter modellen veje op til flere hundrede kilo. Skal den flyttes en gang imellem, er det derfor godt at vælge en model med hjul. Særligt i virksomheder med mindre lokaler, er det perfekt med en kompakt, mobil pillepresser.

Professionelt udstyr til dit landbrug fra expondo

Uanset om du er ved at opbygge, pleje eller udvide din virksomhed, understøtter vi fra expondos side gerne med gode råd der bygger på mangeårig erfaring. I vores store sortiment indgår bl.a. løvblæsere og traktorsæder .

Eller vil du bekæmpe dyr der spiser planterne? Så tag et kig på vores dyrefælder. Blandt vores mest populære produkter hører en mårfælde. Eller leder du efter opvarmning til dit værksted? Så find inspiration i vores blog og lyt til råd fra vores eksperter.