Trustpilot

Rugemaskiner

Med en moderne rugemaskine kan både professionelle og begyndere udruge forskellige æg. Både dem der interesserer sig for hobbyhøns og erhvervsmæssig hønseavl, kan finde en tidssvarende rugemaskine i vores sortiment. Den kan bruges til hønseæg, andeæg, gåseæg og andre fugleæg. En fuldautomatisk rugemaskine sørger for konstante og optimale resultater ved udrugningen. I denne kategori er der en rugemaskine til ethvert individuelt behov.

Rugemaskine høns

Udrugning af æg underlægger naturens strenge regler. Hver detalje som temperaturen, luftfugtigheden og hyppigheden af ægvendingerne skal indstilles med nøjagtighed. Først når alle vigtige betingelser er opfyldt for en naturlig udrugning, opnår man et godt resultat. En moderne rugemaskine er konstrueret således at den simulerer alle naturlige betingelser for en vellykket udrugning, og derfor giver de ideelle betingelser for æggene. Hønseavleren placerer æggene i rugemaskinen som med de rigtige indstillinger for temperatur og fugtighed får de samme betingelser som i naturen. De fuldautomatiske modeller vender også æggene. Med de individuelle indstillingsmuligheder kan apparatet være en rugemaskine for gæs, vagtler, ænder og høns.

Fordelene ved en rugemaskine:

  • Fuldautomatisk udrugning af forskellige hønseæg ✓

  • Individuelle indstillingsmuligheder giver de ideelle betingelser ✓

  • Nogle modeller har automatisk ægvending ✓

Alle vores rugemaskiner er elektriske men har kun et lille strømforbrug. Indstillingerne for rugningen kan justeres på kontrolpanelet hvor man hele tiden har fuldt overblik.

Køb rugemaskine - hvilken model er den rigtige?

Ved privat hønsehold rækker det normalt med en mindre model. I en kompakt rugemaskine til privat hønsehold er der typisk plads til 7 æg. Disse modeller er enkelt designede og har ingen automatisk ægvending. Hønseavleren skal selv vende ægget med hænderne. Ved professionel hønseavl og i laboratorier anvender man større rugemaskiner. Heri kan man placere 48 til 96 hønseæg alt efter modellen. Mange af de store modeller er fuldautomatiske og vender æggene automatisk. Tiden mellem ægvendingerne kan indstilles på forhånd. Store rugemaskiner er et vigtigt laboratorieudstyr da mange laboratorier udruger æg.

Både de store modeller til professionel brug og de små til hobbyhøns leveres inkl. gennemlysningslampe. Med lampen kan hønseavleren regelmæssigt gennemlyse æggene og holde øje med om fosterudviklingen går planmæssigt. Den ideelle udrugningstemperatur til hønseæg og andre æg opnås med det elektriske varmeelement. Varmeelementet sørger for at holde temperaturen konstant med et ringe strømforbrug.

Enhver ambitiøs hønseavler kan finde den rigtige rugemaskine i denne kategori! Tag også et kig på vores øvrige landbrugsudstyr .

Hvor lang tid tager det at udruge et hønseæg?

Det tager i gennemsnit 21 dage. Andre æg skal have op til 35 dage.