Trustpilot

Lodning

Tilbud
Loddestation - 65 watt - LED
Stamos Soldering
(6)

Loddestation - 65 watt - LED

Mål (LxBxH)
16 x 12 x 9 cm
589,00 kr. 689,00 kr.
Tidsbegrænset tilbud
Laveste pris garanteret
Lav lagerstand
GRATIS LEVERING ca. 26.6

For at gøre den daglige lodning nemmere har vi et stort udvalg af loddesæt og loddeudstyr. Vi har loddestationer, loddekolbesæt, loddespidser og forstørrelsesglas med lys der øger præcisionen i arbejdet. Producenterne af vores loddekolber som Stamos Soldering har mangeårig erfaring. Udover loddeudstyr så tag også et kig i vores generelle værktøjskategori håndværk.

Loddestation til professionel brug

For at lave holdbare strøm- og varmeledende forbindelser mellem komponenterne kræves passende loddeudstyr. I vores onlinebutik kan du finde loddestationer der er beregnet til reparationer og produktudfærdigelse i industrivirksomheder, men også for dem der har elektronik som hobby. Vi tilbyder digitale loddestationer, varmluftkolber, loddeudsugning, indbyggede adaptere til netstrøm og forvarmeplade. Effekten spænder fra 75 W med loddekolberne til 650 W med varmluftkolberne. Der dannes temperaturer op til 480 grader som er perfekt til reparationer af elektroniske apparater. Vores loddestationer overbeviser med en brugervenlig betjening der gør loddearbejdet nemmere.

Arbejdssikkerhed er en central faktor når man vælger loddeudstyr. Loddestationerne har den højeste sikkerhed med en ESD-beskyttelse og beskyttelseskontaktstik. Det er muligt at bestille reservekolber, loddespidser og ekstra varmluftsdyser på vores hjemmeside. Til detaljearbejde kan det anbefales med et forstørrelsesglas med lys. Med en forstørrelsesevne på op til 10x og en naturtro farvegengivelse er en luplampe perfekt til at lodde små komponenter på printplader, eller afprøve lodningerne for fejl.

Se vores store udvalg af loddeudstyr og find det der passer til netop dig. Udover loddeudstyr har expondo et stort udvalg af strømforsyninger hvormed man kan afprøve funktionsdygtigheden at det apparat, man reparerer. Se også vores udvalg af save og satineringsmaskiner til dit elektroværksted.

Rigtig lodning med innovativ loddeteknik

Når man lodder, forbinder man metal med andet metal der let smelter. Det mest anvendte loddetin består af 60% tin og 40 % bly. Denne legering smelter allerede ved 180 grader, klart under smeltetemperaturen for kobber, messing og sølv som er anvendt til printpladerne. Lodning er baseret på dette princip. I det følgende forklarer vi hvordan man bærer sig ad med at lodde på den rigtige måde, og hvad man skal være opmærksom på. Før lodningen skal man vælge den rigtige loddespids. Eksempelvis anbefales til printplader spidser på 2-3 mm og for SMD-komponenter endnu tyndere. Tænd derefter loddestationen og vent til den rigtige temperatur er opnået. Før du begynder med den egentlige lodning, er det vigtig at rense det sted du skal lodde for oxidering og lak. Særligt ved printplader kan det anbefales at pakke disse ud kort før lodningen for at undgå at der kommer støv og urenheder på printpladerne.

Under lodningen skal man være opmærksom på at der tilføres tilstrækkeligt med varme til loddestedet. Når du lægger loddespidsen på, så sørg for at berøringsfladen er så stor som muligt. Loddestedet skal være beskyttet mod ilt fra luften, dette kan man opnå med kolofonium der danner et beskyttende lag. Loddestedet skal du berøre samtidig med loddekolben og loddetinnet for at kolofoniumen ikke fordamper, hvorved der kan dannes et oxidlag. Fjern ikke loddekolben for hurtigt og læg den på igen, da det kan danne en ujævn lodning, der giver en dårlig overgang. En dårlig lodning opstår fordi metaldelene ikke er varme nok, eller fordi lodningen har varet for lang tid, hvilket fører til, at kolofoniumen fordamper for hurtigt. For at lave en god forbindelse skal man lodde kortvarigt og præcist hvorved komponenterne bliver kraftigt opvarmet. Du har gjort det rigtigte hvis der bagefter er en glat overflade med et sølvskær.

Udover viden og evner er det også nødvendigt med det rigtige loddeudstyr. Her kan expondo hjælpe. Se også vores udvalg af elværktøj og lad dig overbevise af vores fornemme produkter.

Hvad er ESD-beskyttelse?

ESD-beskyttelse er en sikring der beskytter brugeren mod elektrostatiske afladninger (ESD).

Kan loddespidsen udskiftes?

Ja, loddespidsen er nem og hurtig at udskifte. Ekstra loddespidser fra Stamos Soldering kan bestilles i vores onlinebutik.