Trustpilot

El-komfurer

I køkkenet er elkomfuret en uundværlig bestanddel i det daglige arbejde. Og langt de fleste husstande i Danmark anvender elkomfur. Tilberedning af madretter, opvarmning og varmholdelse er alt sammen muligt på elkomfurets effektive kogeplade. En stegeplade og riskoger hører også til i restaurantkøkkenet, men langt de fleste opgaver udføres på det klassiske elkomfur. Find et elkomfur der passer til netop dig!

Grundlæggende køkkenudstyr

Uanset om det er på en restaurant eller privat i hjemmet, får man brug for at lave gryderet, pandestegte grøntsager, wienerschnitzel eller kartofler. Alt dette ville være utænkeligt uden elkomfuret. Og i en gastronomivirksomhed hører et elkomfur til standardudrustningen, på samme måde som ketchup og sennep hører til pølserne. expondo tilbyder både klassiske elkomfurer med underskab eller ovn og fritstående kogeplader. Der er noget for enhver smag. Måske er du på udkig efter en model med ovn? Så kan du varme suppe på kogepladen og lave kylling i ovnen samtidig. Er væghylderne blevet for små? Så vælg et elkomfur med underskab og få ekstra opbevaringsplads i køkkenet. Uanset hvilket elkomfur du beslutter dig for, kan du være sikker på at kvalitet og funktionalitet er i højsædet. Materialet af rustfrit stål giver en let rengørlig overflade der er resistent mod ridser, hygiejnisk, og tilmed ser godt ud i køkkenet. En vigtig ting ved et elkomfur er at det altid er nemt at rengøre.

Fra luksusudstyr til hvermandseje

På en restaurant har man typisk en frituregryde , chokoladefontæne og pastamaskine. Men elkomfuret er og bliver det vigtigste. I 1950'erne var elkomfuret grundet den høje pris stadig en luksusvare. Men i dag er det vidt udbredt. Flertallet af alle husstande i Danmark har et elkomfur som opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. I modsætning til et gaskomfur arbejder det ikke med en åben flamme. Mens et gaskomfur med det samme opnår den ønskede temperatur, skal man vente lidt længere med en elkogeplade. Men derefter holder elkogepladen pålideligt den valgte temperatur. Ikke alle husstande har naturgas tilsluttet. Men alle husstande har strøm og kan anvende et elkomfur. En elektrisk kogeplade afgiver varmen målrettet videre til gryden, så man undgår unødigt varmetab. Risikoen for at brænde sig er ringe, og den stærke varme overføres ikke til de omkringliggende områder rundt om kogepladen. Når din ret er færdigtilberedt, kan den stadig varme elkogeplade tjene til at holde maden på den rigtige serveringstemperatur.

Hvad vejer et elkomfur?

expondos elkomfurer vejer 68 kg med ovn og 55 kg uden.