Med røgeovn RCRO-1300 kan du selv gå igang med tilberedningen og traktere dine gæster med røgede madvarer. Røgede fødevarer bevarer den gode aroma længere da bakterierne slås ihjel under røgningen.
Røgeovnen måler 40 x 34 x 108 cm hvilket giver rigelig plads til fisk, pølser og kødvarer. Fødevarerne kan hænges på kroge eller lægges på de 8 ovnriste. Mindsteafstanden mellem ovnristene er 7 cm.
For at påbegynde røgningen skal brændeskuffen fyldes med røgesmuld eller træflis til at udvikle røgen. Derefter skal frontlågen lukkes. Brændeskuffen kan under røgningen påfyldes uden at åbne frontlågen. Dette gøres ved at trække påfyldningsrøret i siden ud, fylde det med røgespåner, skubbe tilbage og dreje.
Den ønskede temperatur kan indstilles på drejeknappen fra 0 - 135°C. Det store temperaturområde muliggør både varmrøgning og halvvarm røgning. Røgningens varighed indstilles på en timer. Et alarmsignal lyder når tiden er udløbet. Den maksimale røgetid er 120 minutter. Såfremt du ønsker længere tid, kan røgningsprocessen blot gentages.
På røgeovnens frontlåge befinder sig et letaflæseligt termometer der viser temperaturen både i celcius og fahrenheit. Det er således ikke nødvendigt at åbne frontlågen for at måle temperaturen.
Fedt der opstår i løbet af røgningen, løber via fedtopsamlingsbakken ned i fedtopsamlingsskålen. Fedtopsamlingsbakken beskytter brændeskuffen, varmelegemet og bunden mod fedt og urenheder. Skålen er nem at tage ud og tømme efter brug.
Røgeovnen er fabrikeret i førsteklasses rustfrit stål. Materialet er nemt at gøre rent og ekstra robust, således at ovnen bevarer sin skinnende overflade. Ovnens rengøringsvenlige overflade er ekstra hygiejnisk og derfor velegnet til fisk og kød.
Leveret følger udover røgeovnen et kaminrør, en fedtopsamlingsbakke, en fedtopsamlingsskål, et påfyldningsrør, en brændeskuffe, en temperaturregulator med timer og 8 ovnriste.