Trustpilot

Destillationsapparater

Destillering af vand og andre væsker 

Med et destilleringsapparat fjernes effektivt salte, sporelementer, mikroorganismer, medicinrester, kalk, bly og andre urenheder fra vandet. Et destillationsapparat kan med et tryk på knappen destillere postevand, olier, hydrolater (tidligere kaldet blomstervand) samt andre kemiske forbindelser. Destillering af vand har en række anvendelsesmuligheder: 

  • Til rengøring da vandet bedre kan optage snavs, og kalkaflejringer modvirkes. 

  • Til elapparater som strygejern og tøjdampere. 

  • Til drikkevand - ifølge anbefalinger bør man dog ikke drikke destilleret vand alene. 

 
Udover vand-destillering kan apparatet anvendes til andre væsker, f.eks. æteriske olier eller parfume. 

Hvorfor skal man købe et destillationsapparat? 

Med en volumen på op til 35 l er vores destillationsapparater af solidt rustfrit stål og plast ikke mindst egnede til hotel- og restaurationsbranchen. De små modeller med en volumen på 4 l er perfekte som vand-destillator til private husholdninger. 

Vores destillationsapparater har følgende fordele

  • Filtrering af (skadelige) stoffer 

  • effektiv rensning af mange liter indenfor få timer 

  • Hygiejnisk og let rengørligt materiale af rustfrit stål, kobber og glas 

  • Førsteklasses materialer der er solide 

  • Regulerbar temperatur og automatisk slukning på mange modeller 

  • Praktiske bærehanke på de større modeller 

  • Nogle modeller har en kande af glas eller plast til det færdige destillat 

 
For at fastsætte alkoholindholdet med sikkerhed anbefales at anskaffe en model med ønometer der kan måle alkoholens styrke. Måleinstrumentet viser hvornår mæsken er på højdepunktet af sin gæring. 

Hvordan virker et destillationsapparat? 

Et destillationsapparat fungerer på følgende måde. Først fylder man apparatet med postevand eller anden egnet væske. Væsken bringes i kog med en intern eller ekstern varmekilde, alt efter modellen. Mens de små modeller har et strømkabel, skal de store  destillationsapparater placeres på et el- eller gaskomfur. Den genererede damp samler sig som kondens, typisk i en kølespiral i låget. Når det afkøles, bliver det flydende igen. Dråbe for dråbe samler det færdige destillat sig i en opsamlingsbeholder. 

Salte og andre bestanddele udskilles i løbet af destilleringen. Dette er ikke muligt hvis man blot bruger et normalt drikkevandsfilter. En undtagelse er dog et omvendt osmoseanlæg der anvender et flerdobbelt filtersystem. Dette sørger for blødgjort og rent drikkevand der er 99,99% fri for skadelige stoffer og bakterier. 

Nem rengøring og vedligeholdelse 

Et destilleringsapparat er stort set vedligeholdelsesfrit. De eneste udgifter er til strøm og eller gas. Angående rengøringen så se en detaljeret vejledning i brugsanvisningen for de enkelte modeller. Vær særligt opmærksom på hvilket rengøringsmiddel du anvender til opsamlingsbeholderen. 

Vigtig information angående køb af et destillationsapparat 

Sørg for at overholde landets love der hvor du bor. 

Det er ikke tilladt at fremstille spiritus i Danmark uden at være registreret som firma. Ifølge spiritusafgiftsloven § 37 er sælger af destillationsapparater forpligtet til at videregive købers personlige data (navn, stilling og adresse) til told- og skatteforvaltningen inden udgangen af den følgende måned.